Välj en sida

Dagens viktigaste, eller åtminstone första, mål kan sätta tonen för hela dagen. Och oavsett om det är en snabb macka på tunnelbanan eller en flertimmarsbrunch på lördagförmiddagen försöker jag att alltid göra det mesta av det. Faktum är att det inte är helt ovanligt att till och med äta två morgonmål där jag kommer ifrån. Hos mormor fick vi alltid mjölk och släta bullar när vi vaknade och sedan gröt med te och mackor någon knapp timme senare. Första- och andrafrukost, liksom, lite som hoberna i Sagan om ringen.

I februari är Månadens sötsak FRUKOST. Utmaningen blir alltså att baka eller laga något gott som passar att äta på morgonen före den sista februari. Sött, nyttigt, rejält, exotiskt eller traditionellt. Precis vad som helst som man tycker passar. Alla som vill får som vanligt vara med. Här är de mycket enkla reglerna:

  1. Baka eller laga något på temat FRUKOST, fota och blogga om det. Glöm inte att skriva i bloggposten att receptet är ditt bidrag till Månadens sötsak och att länka hit!
  2. Skriv en kommentar här nedanför, med länk till ditt bidrag.
  3. När februari är slut samlar jag alla frukostbidrag tillsammans med bilder och länkar till era bloggar i en enda stor bloggpost så att alla kan inspireras av varandra.

Mitt bidrag denna månad blir min favoritfruktmüsli med torkade blåbär, granatäppelbitar och russin. Världens godaste är den och känner man sig för frusen för att äta filmjölk på morgonen kan man även koka gröt på den.

  • ca 1 liter fiberhavregryn
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 3 dl blandade nötter (cashew, mandel, pecan och valnöt)
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 dl torkade bär (jag använder Renée Voltaires bärblandning, men det går bra med vilken torkad frukt som helst – tranbär, russin, aprikoser etc.)

Blanda allt utom russinen i en stor långpanna. Rosta i ca 15 minuter i ugnen på låg värme (ca 100°). Blanda i bären och förvara torrt i en burk med lock.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest