Chocolate nut cake - Söta saker
Välj en sida

En riktig hardcorekladdkaka, med extra mycket nötter, choklad och smälta minimarshmallows i smeten gör vem som helst till en bättre människa. Den här anrättningen blir bara ännu bättre av att få stå till sig någon dag och passar perfekt när man måste förbereda något gott dagen före kalaset. Den påminner lite om Mississippi mud cake, fast med en ljusare smak och mer kladdkakestruktur och som namnet antyder är den alldeles galet god.

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grovhackade mandlar
  • 1/2 dl minimarshmallows
  • en handfull ljusa chocolate chips
Rör samman ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör 100 gram av chokladen i det och blanda i och rör sedan ner vetemjölet. Häll smeten i en smord och kakaopudrad form. Strö över mandel, marshmallows och chocolate chips och tryck ner dem lite i smeten. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest