Välj en sida

Jag tror att jag mest gillar att säga ordet. För att det låter som en liten trumvirvel på något sätt. Men det här pysslet är faktiskt också ett enormt piffigt sätt att göra sig av med trötta apelsiner och skrynkliga citroner och få ett väldoftande rum på samma gång. Och vill man inte själv sprida kryddig citrusdoft i huset  kan man alltid ge bort det man pysslat ihop i en trevlig påse.

Skär apelsiner, clementiner och citroner i tunna skivor och torka dem på väldigt svag värme (75° kanske) i ugnen. Man kan också lägga dem på tidningspapper och låta naturen jobba (hon jobbar lite långsammare än ugnen dock). Blanda med hela kanelstänger och stjärnanis och häll alltsammans i en skål eller tunn tygpåse och ställ att dofta någonstans där det passar.

Kommentarer

Pin It on Pinterest