Välj en sida

Den här månaden är det all in som gäller. Temat för Månadens sötsak är nämligen EXTRA ALLT. För att mindre, trots ordspråket, sällan är mer. Och för att jag var sjukt sugen på choklad häromdagen och bakade den mest vansinnigt chokladiga chokladkakan någonsin. Bloggutmaningen för december blir alltså att hitta på någonting sött som är sådär underbart för mycket att man nästan dånar. Vad tror ni om det? Så här går det till att vara med:

  1. Baka, koka eller rör ihop någonting på temat EXTRA ALLT före sista december, blogga om det och länka hit.
  2. Skriv en kommentar till det här inlägget med en länk till ditt bidrag.
  3. I januari sammanställer jag alla bidrag med bilder och länkar till era bloggar i en enda stor bloggpost.

Mitt bidrag är som sagt den här helt makalösa, kolsvarta chokladkakan med extra choklad och lite till. Här är receptet:

150 g smör

  • 200 g mörk choklad (minst 70 procentig)
  • 2,5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl turkisk yoghurt

Smält smöret och bryt ner chokladen i det. Rör tills den smälter ihop med smöret. Vispa socker och ägg och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna. Häll i smord och kakaopudrad sockerkaksform (med hål i) och grädda i 175° i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna helt innan du tar ur den ur formen.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest