Välj en sida

Den här degen är alldeles möjligen den smartaste degen i världen. Man kan göra det mesta av den. Baka scones. Platta ut den och steka den som tunnbröd. Eller ta med den på utflykt och grilla den över öppen eld på träspätt. Det är nästan då den är som bäst – som sotigt pinnbröd till rosiga kinder och massor av sockrigt kanelsmör. Givetvis kan man ta en genväg och grilla det i öppna spisen också om man inte är den utomhusliga typen.

Pinnbröd:

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 75 gram smör

Arbeta samman allt till en kladdig deg. Trä på spett eller pinne och grilla över öppen eld tills den får färg. Doppa i kanelsmör och ät.

Kanelsmör:

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1-2 tsk kanel

Rör samman allt till ett jämnt smör. Förvara i kylskåp.

Kommentarer

Pin It on Pinterest