Frukt- och mandelmüsli - Söta saker
Välj en sida

Vem har sagt att frukost måste vara nyttigt? Säkert jättemånga människor, men om man väljer att bortse från dem och ändå känner för något sött och amerikanskt på morgonen är den här müslin to die for. En enkel granolabas, med hackade mandlar och russin, som man givetvis kan smakvariera som man vill. Så här gör man den:

  • 1 l havregryn
  • 1 dl flytande honung
  • ½ dl rapsolja
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl hackade mandlar
  • 1½ dl russin

Blanda honung och rapsolja och rör ner sockret, vaniljsockret och saltet. Blanda med havregrynen och bred ut den smuliga massan i en långpanna. Rosta granolan i 150 grader varm ugn i 20-30 minuter. Rör om lite då och då med en sked så att allt rostas jämnt. Ta ut, dela de större klumparna i mindre bitar och låt svalna. Hacka mandeln och blanda ner den och russinen. Förvara torrt i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest