Välj en sida

Ett enormt piffigt sätt att servera äppelkaka är att använda hederliga glasburkar som portionsformar när man bakar. Då kan man dessutom väldigt enkelt lägga locket på och förvara dem i kylen i några dagar om man inte vill äta upp allihop på samma gång. Den här varianten gör jag med hemmagjort ströbröd och knapriga frön och serverar med tjock vaniljsås. Helt underbar! Voila: Äppelkaka på burk!

Äppelkaka på burk

Smart och roligt sätt att göra äppelkaka!

Äppelkaka på burk

Äppelkaka på burk

Äppelkaka på burk

Rör ihop ströbröd, socker, pumpafrön, sesamfrön och smör till en smulig deg. Skär äpplena i bitar och fördela dem i fyra till fem små glasburkar eller portionsformar som tål ugnsvärme (tänk för Guds skull på att ta bort eventuella plast- eller gummidelar innan du kör in burkarna i ugnen!) och smula över ett rejält täcke av smuldegen. Grädda i 200 grader i 15 minuter och servera med vaniljsås eller glass.

SERVERA MED: HEMMAGJORD VANILJSÅS

Vaniljsås

Kommentarer

Pin It on Pinterest