Välj en sida
Recept på jordgubbskräm

Jordgubbskräm. Foto: Josefin Casteryd.

Stormen har lagt sig här utanför, men under några timmar i natt trodde jag att den skulle ta hela huset med sig upp i himlen. Kvar är nu bara de argt gråa molnen och regnpölarna i gränden. Det är precis en sådan dag då man behöver hemkokt fruktkräm med mycket mjölk. Därför får vi det. Här är receptet på godaste jordgubbskrämen. Har man inte jordgubbar går det bra med nästan vilka frukter eller bär som helst.

JORDGUBBSKRÄM

  • 3 dl jordgubbar (jag använder frysta)
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker (gärna hemmagjort vaniljsocker)
  • 1 msk potatismjöl

Koka upp jordgubbarna tillsammans med vattnet. Sänk värmen och rör i sockret medan blandningen sjuder. Blanda potatismjölet med en sked vatten separat och rör. Rör och låt blandningen koka upp lite snabbt tills den tjocknar. Servera med kall mjölk.

Kommentarer

Pin It on Pinterest