Välj en sida

Chokladpudding är en fantastiskt underskattad efterrätt tycker jag. Den här krämiga varianten går att göra barnsligt enkel och god med mjölkchoklad, eller som här, lite vuxnare och lyxigare med en skvätt rom och riktigt mörk choklad. Alldeles magiskt god, oavsett vilket.

  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • ½ dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • en liten skvätt rom
  • 50 g mörk choklad (minst 70 procent)

Blanda potatismjöl, kakao och socker. Vispa ner blandningen med mjölken i en kastrull. Rör ner grädde och vatten och rör medan blandningen kokar upp. Sänk värmen, bryt chokladen i småbitar och låt den smälta i blandningen under omrörning. Smaka av med rom och häll i portionsformar (räcker till två personer). Låt svalna i kylskåp och garnera med bär.

Kommentarer

Pin It on Pinterest