Välj en sida

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men det blir bara mer sant för varje gång: Helgfrukostar är verkligen livets bästa grej! Särskilt om de är lite för sena och alldeles på tok för amerikanska. I USA serverar man som bekant sina pannkakor en aning tjockare, sötare och med en hel del mer lönnsirap och andra godsaker på. Min senaste variant är den här monsterskapelsen, med jordgubbar, citronmeliss, vita chocolate chips och pudrigt råflorsocker. Helt underbar!

Amerikanska pannkakor med jordgubbar och vit choklad

 • 2,5 dl mjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • en nypa salt
 • 3 msk socker
 • 2,5 dl mjölk
 • 1 ägg
 • ca 2 msk smält smör
 • 2 dl jordgubbar
 • en handfull vita chocolate chips
 • citronmeliss
 • lönnsirap
 • florsocker av rörsocker

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker och rör sedan i de övriga ingredienserna. Grädda i en liten stekpanna så att pannkakorna blir riktigt tjocka och garnera med jordgubbar, chocolate chips, citronmeliss och pudrat florsocker. Ringla över rikligt med lönnsirap och servera med vaniljglass.


Kommentarer

Pin It on Pinterest