Välj en sida

Jag vet att det inte är höst än på långa vägar och hur mycket jag än gillar när den kommer har jag inga avsikter att locka fram den tidigare än vanligt. Men igår ösregnade det precis hela dagen och då får man faktiskt dispens att laga höstkräm på äpplen och se på True Blood under filt i soffan precis hur länge som helst.

Det här enkla receptet räcker till två personer och går att använda till de flesta frukter och bär som man vill göra kräm på. Dessutom kan man variera det med olika smaksättningar och byta sockret mot hemmagjort vaniljsocker eller rosensocker eller strunta i kanelstången och krydda med kardemumma, citronskal eller något annat som man gillar. Ät den varm med kall mjölk.

: Äppelkräm
3 medelstora äpplen
2 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 hel kanelstång
2 msk socker
  1. Skala och skär äpplena i småbitar.
  2. Koka dem tillsammans med vatten, socker och kanelstång i ca 5 minuter tills de mjuknat.
  3. Ta av kastrullen från värmen.
  4. Rör ut potatismjöl i en matsked vatten och rör sedan i blandningen i kastrullen.
  5. Koka upp igen under omrörning och servera med kall mjölk.

 

Jag vet att det inte är höst än på långa vägar och hur mycket jag än gillar den har jag inga avsikter att locka fram den tidigare än vanligt, men igår ösregnade det faktiskt precis hela dagen och då får man lov att laga höstkräm på äpplen. Det här receptet räcker till två personer och går att använda till de flesta frukter och bär som man vill göra kräm på. Dessutom kan man variera det med olika smaksättningar och byta sockret mot hemmagjort vaniljsocker eller rosensocker eller strunta i kanelstången och krydda med kardemumma, citronskal eller något annat som man gillar.

Kommentarer

Pin It on Pinterest