Välj en sida

Det kan vara hur roligt som helst. Att mala nötter till mjöl, vispa nattvärmda äggvitor och med stor precision spritsa lättstötta små skal på neurotiskt plant bakplåtspapper för att, timmar senare, kanske få de perfekta makronerna. Men bara om man har en halv dag till godo och inget att skynda sig till.

I augusti handlar Månadens sötsak om de lägen då man inte har en halv dag till godo. När man behöver något snabbt och enkelt, men ändå vill tillverka det själv. Temat för den här månadens bakutmaning blir därför LÄTTLAGAT. Och så här går det till att vara med:

1) Skapa något sött på temat LÄTTLAGAT, blogga om det, skriv att det är ditt bidrag till Månadens sötsak och länka till det här inlägget.

2) Skriv en kommentar här nedanför om att du deltagit och skicka med länken till ditt bidrag. Om du av någon anledning inte vill ha din bild med – skriv det!

3) Sista dagen för att vara med är sista augusti, därefter publicerar jag alla härliga bidrag i en enda stor bloggpost (så här ser det ut) och länkar till era blogginlägg.

Mitt bidrag blir världens enklaste bakelse, som består av sega chokladmuffins, grädde och en handfull vinbär. Både muffins och vinbär går utmärkt att ha i frysen och båda tinar fort, så allt som behövs är att vispa lite grädde.

 

: Enkla chokladbakelser
2 ägg
3 dl socker
1 krm salt
5 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl flytande smör
Vispgrädde
Röda vinbär eller andra bär till garnering
  1. Rör samman ägg socker, salt, kakao, vetemjöl och smör.
  2. Häll i muffinsformar och grädda i 200 grader i 15-20.
  3. Frys gärna in muffinsen och ta upp dem 5-10 minuter innan de ska ätas.
  4. Vispa grädde och klicka i mitten.
  5. Dekorera med färska eller frysta bär.

Nu ska det bli fantastiskt spännande att se vad ni hittar på! Lycka till!

Kommentarer

Pin It on Pinterest