Välj en sida

I helgen gifter sig min kära vän Josefin och jag har lovat att bidra med sylt till dagen-efter-brunchen. Jag ville göra något soligt och somrigt, men samtidigt friskt och syrligt och därför blev det en härlig persikosylt med hallon och vanilj. Tänk på att använda riktigt seg och färsk vaniljstång, så blir sylten ännu godare!

Persikosylt

Persikosylt med hallon. Bästa våffelsylten i stan!

 

PERSIKOSYLT MED HALLON OCH VANILJ

  • 5 mogna persikor
  • 2 ½ dl hallon
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 1 ½ dl syltsocker

Skala persikorna och skär dem i bitar. Koka dem mjuka med hallonen och vattnet i några minuter och tillsätt sedan fröna från vaniljstången och syltsockret. Koka tills sockret löst sig helt (någon minut brukar räcka) och häll på rena, torra glasburkar.

TESTA OCKSÅ: JORDGUBBSMOS

Jordgubbsmos

Kommentarer

Pin It on Pinterest