Välj en sida

De här ursöta makronerna med marshmallowfyllning är mitt bidrag till junis Månadens sötsak. Temat den här månaden är nämligen UTLÄNDSKT och precis som makronerna med jordnötssmör jag gjorde häromdagen hämtar de här små liven inspiration från både Frankrike och USA.

Så här gör du om du vill vara med i Månadens sötsak gör du så här:

Skapa något sött på temat UTLÄNDSKT före den sista juni, blogga om det och länka hit. Skriv sedan en kommentar till det här inlägget med länken till din bloggpost. När juni är slut sammanställer jag som vanligt alla bidrag i en enda stor bloggpost tillsammans med era bilder och länkar till era poster.

Efter förra månadens succé är jag grymt spänd på att se vad ni hittar på för spännande saker den här gången! Trevlig bakning!

Och just det. Här är receptet på mitt bidrag:

Marshmallow macarons

Macarons:
125 g mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor (125 g)
25 g socker

Marshmallowfyllning:
20 stora marshmallows klippta i småbitar
1 dl vispgrädde
1 tsk hemmagjort vaniljsocker

Separera äggvitorna och låt dem stå i rumstemperatur över natten. Gör mandelmjölet (det går bra att köpa färdigt också). Väg upp 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Häll äggvitorna i en separat bunke. Vispa dem hårt tills det går att vända bunken upp och ner. Vispa i sockret lite i taget.

Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen. Häll smeten i en spritspåse. Ett smart sätt är att ställa spritsen i ett glas och vika påsens kanter över glasets, så blir processen enklare och mindre kladdig. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Låt stå i minst en timme. Och observera att det här är en dealbreaker – grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de!

Grädda i 160 grader i 10-12 minuter. Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något. Gör marshmallowfyllningen genom att värma grädden i ett vattenbad och låta marshmallowsen smälta i den tillsammans med vaniljsockret. Låt krämen svalna tills det blir tjock och seg och klicka sedan på den som fyllning mellan makronhalvorna. Lägg ihop makronerna försiktigt så att de klistras ihop av krämen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest