Välj en sida

Hörrni! Det är redan dags igen. Mars är här, våren är på väg och det är synnerligen tid för en ny utmaning i Månadens sötsak. Den här gången blir temat FRUKT. Enkelt – men förhoppningsvis desto mer kreativt utmanande. Mitt eget bidrag är en fantastiskt god russinkaka som jag låtit ta smak av apelsinblom. Helt ljuvligt god, kan jag meddela! Receptet återfinns nedan, men först reglerna:

För att vara med i Månadens sötsak bakar, saftar, syltar eller kokar du ihop något sött på temat FRUKT innan mars månad är slut. Därefter bloggar du om din skapelse, länkar hit och skriver en kommentar här nedan med en länk till ditt blogginlägg. När mars är över samlar jag era bidrag och bilder i en enda stor bloggpost (så här) och länkar till era bloggar.

Svårare än så är det inte! Nu ser jag fram emot massor av innovativa och spännande tolkningar av temat… Här är receptet på min:

Russinkaka med apelsinblom

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1½ dl russin

ca 10 droppar apelsinblomsessence

3 dl socker

3 ägg delade i vitor och gulor

1½ dl vispgrädde

Dela äggen och blanda gulorna med sockret. Rör samman mjöl och bakpulver och rör ner detta tillsammans med russinen och sedan grädden. Droppa i apelsinblomsessencen. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner skummet försiktigt i smeten. Häll i smord och bröad sockerkaksform och grädda i 175 grader i en timme.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest