Välj en sida

En del saker var utan tvekan bättre förr. Andra kan bli ännu trevligare med några små förändringar. Temat för februaris Månadens sötsak är  därför NYGAMMALT. Nya varianter av gamla sötsaksklassiker, helt enkelt.

Apropå nygammalt – kan ni fatta att Månadens Sötsak har hållit igång i ÖVER ETT ÅR nu! Det är värt att fira med lite extra strössel på kakorna tycker jag! För ett år sedan bakade vi en massa polkagrisgodsaker – kommer ni ihåg? Och reglerna för utmaningen är precis lika enkla nu som de var då:

Söta saker

1) Baka eller tillaga något sött på temat NYGAMMALT före den sista februari.

2) Blogga om det du bakat och länka till det här inlägget i bloggposten.

3) Skriv en kommentar om att du deltagit, med länk till din bloggpost.

4) När februari är slut samlar jag alla bidrag, med bilder, i en enda stor bloggpost och länkar till era bloggar.

Här finns mer information om Månadens sötsak, hur man får tag på den snygga loggan och vad man behöver göra för att få vara med i Söta sakers länklista.

Mitt bidrag den här månaden är underbara chokladsemlor med hallonmousse inuti. En ny variant på klassiska semlor – som jag i och för sig gillar hemskt mycket i originalform också.

Nu ska det bli fantastiskt spännande att se vad ni hittar på! Trevlig bakning!

Chokladsemlor med hallonmousse:

Fastlagsbullar

Hallonmousse:

200 gram hallon

1/2 dl gelésocker

ev. 50 gram cream cheese

2 dl grädde

Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen (cream cheesen kan uteslutas om man vill) i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.

Chokladgrädde:

3 dl vispgrädde

chokladpulver efter smak

Vispa grädden och smaksätt med några skedar hemmagjort chokladpulver.

Skär av locket på fastlagsbullarna, gröp ur mitten och fyll med hallonmousse. Toppa med chokladgrädde och lägg på locket igen. Pudra eventuellt med kakao.

Kommentarer

Pin It on Pinterest