Välj en sida

Har man väl börjat göra sin egen hallonsylt blir det nästintill otänkbart att gå till affären och köpa fabrikslagad. Förutom att det blir godare (och ofta billigare) med hemkokt sylt, är möjligheterna till smakkombinationer alldeles oändliga. Den här hallonsylten fick lite extra syrlighet av lingonen jag råkade ha i frysen och lite rundare smak med hjälp av en vaniljstång. Den är numera min favoritsylt till både frukostgröt, våfflor och pannkakor.

4 dl frysta hallon

2 dl frysta lingon

1 vaniljstång

3 dl syltsocker

Skåra vaniljstången och blanda allt i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills sockret smälter och bären tinar. Låt sjuda ett par minuter tills allt socker löst sig, fiska upp vaniljstången och häll på ren, torr burk. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.

Kommentarer

Pin It on Pinterest