Välj en sida

Lite rejälare och grova frallor med russin i är den perfekta frukosten för kalla januaridagar. Dessa är lätta att baka och fantastiskt goda att ta upp ur frysen och värma i ugnen när det är lite för tidigt på morgonen.

25 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1½-2 dl russin
1 l rågsikt
2-2½ dl vetemjöl

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till en ljummen degvätska och häll över den smulade jästen. Rör tills jästen löst sig och tillsätt salt, russin och rågsikt. Arbeta ner så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter och baka sedan ut på mjölat bakbord. Forma till 20-25 små frallor och sätt på plåt under duk. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i 225 grader i mellan 10 och tolv minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest