Välj en sida

En riktigt god julgröt är ju A och O så här års. I min familj gör vi alltid risgrynsgröt efter min morfars mammas recept. Den är liksom alldeles silkeslen i konsistensen och smakar som att sitta på små moln i himmelen. Typ. Hemligheten är äggula. Här är hela receptet.

Nu tänker jag ge mig ut i skogen och pulsa i snön ett litet tag. Vad sysslar ni med så här dan före dopparedan?

Julgröt

Farmor Annas oslagbara julgröt

  • 1 ½ dl grötris
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 äggula

Koka upp ris, vatten och salt och rör om. Låt koka under lock på svag värme i ungefär 10 minuter. Tillsätt mjölken, rör om och koka upp en gång till. Låt sjuda på svag värme under lock tills gröten tjocknar, cirka 40 minuter. Rör om då och då under tiden. Tag av plattan och rör i sockret och äggulan tills det blandats helt. Smaka av med mer socker eller salt om det behövs. Servera med kanel, socker och kall mjölk.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest