Välj en sida

Ibland drabbas jag utan förvarning av en kraftig och allvarlig USA-längtan. Då ringer jag oftast någon av mina vänner från collegetiden. Tillsammans drömmer vi oss tillbaka och pratar om mat och bakverk i timmar. För det är framför allt där minnena sitter – i smakerna och dofterna.

Jag älskar det amerikanska köket. För all sin storslagenhet och totala ovilja att vara lite eller lagom. För att allt får vara mycket mer och krämigare och sötare där. Därför blir den här veckans länkar en resa ner för Memory Lane,  med bakinspiration från andra sidan Atlanten.

Superkladdiga chokladbrownies från Honey and Jam.

Banana cream pie med salt kolasås från Lick My Spoon.

Fudge med choklad och stora valnötter från Brown Eyed Baker.

Och å-så-underbara kastanjekakor från Smitten Kitchen.

Kakan på bilden är en av mina favoriter, Chocolate chip cake, som Nicklas fotat en gång i tiden. Ha en underbar lördag!

Kommentarer

Pin It on Pinterest