Välj en sida

Idag får jag besök av allra käraste Josefin i köket. Hon ska fota och jag ska julreportagebaka så att det sjunger i väggarna. Och så ska vi dricka te och skvallra om allt som hänt sedan sist vi sågs, förstås. Jag älskar att jobba ihop med vänner! Och att få överdriva varje högtid till max (åtminstone på matfronten) är nog det allra bästa med att vara matskribent.

Den här helgen är det första advent här i norr. På andra sidan Atlanten firar man Thanksgiving. Det tycker jag gott att man kan göra här också – på sitt eget vis om inte annat. För det finns mycket att vara tacksam för. Och något så sjukt mycket gott att baka och laga medan man är det. Här är några exempel:

Tarltlette gör pumpapaj med bourbon och vansinnigt krämig mascarpone till.

Thanksgiving crumble med äpple, päron och choklad från La Tartine Gourmand.

Och sockersött julpyssel från underbara Canelle et Vanille.

Ha en underbar lördag!

Bilderna tog Josefin till ett  julbaksreportage förra året.

Kommentarer

Pin It on Pinterest