Välj en sida

Lavendel och choklad är en alldeles underbar smakkombination (den som inte provat att dricka varm choklad med lavendel i borde verkligen tillaga sig en sådan mugg snarast!). Det här är en ljuvligt krämig kladdkaka som är smaksatt med lavendelsockret jag gjorde i somras och passar väldigt bra till riktigt gräddig vaniljglass. Kladdkakorna har för övrigt fått en alldeles egen kategori här på bloggen, för att alla som letar efter kladdkakerecept ska kunna hitta sin favorit så snabbt som möjligt.

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl lavendelsocker
2 ½ dl vetemjöl

Rör samman ägg och lavendelsocker. Smält smöret, rör 100 gram av chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest