Välj en sida

De här saltknapriga frallorna bakade jag som kvällsbröd för ett litet tag sedan. De blir sagolikt goda med smör, nylagad hallonmarmelad och grönt te till. Har man inte dinkelmjöl hemma kan man byta mot exempelvis grahamsmjöl.

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olja
1 dl dinkelmjöl
4-5 dl vetemjöl
sesamfrön (gärna oskalade)
flingsalt

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills all jäst löst sig. Tillsätt olja och salt och sedan dinkelmjölet. Arbeta in vetemjölet – precis så mycket som behövs för att degen ska börja släppa från bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Baka ut (använd mer vetemjöl till utbaket om degen känns väldigt kladdig) till frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med lite vatten, strö över sesamfrön och flingsalt och grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest