Välj en sida

Eftersom jag ändå har gått och blivit alldeles nipprigt höstromantisk den senaste tiden tycker jag att det är liks bra att vi gör något riktigt stort av det. Därför blir temat för oktobers Månadens sötsak just HÖST – regnruskig, lövprasslande, orangeröd och fullkomligt underbar oktoberhöst. Utmaningen blir alltså att före sista oktober baka, safta, sylta eller tillaga någonting sött på temat höst, blogga om det och länka hit (loggan för Månadens sötsak finns att hämta här). Därefter skriver man en kommentar här nedan med länken till sitt bidrag (glöm inte att skriva om jag får använda era bilder!) och när oktober är slut sammanställer jag alla era fina bidrag i en bloggpost med länkar (som här). Bra va?

Mitt bidrag på detta härliga tema är varm choklad med polkasmak. En helt gudomlig uppfinning som gör hösten både varmare och sötare. Så här gör man:

2 msk chokladpulver

1 stor mugg mjölk

5 polkagriskarameller

ett par rutor mörk choklad

Blanda chokladpulvret med en liten skvätt mjölk i en stor mugg. Värm resten av mjölken och rör ihop med chokladen. Rör ner polkagriskaramellerna och chokladrutorna tills de smälter helt. Toppa eventuellt med vispad grädde.

Nu väntar jag med spänning på alla höstiga sötsaker ni kommer hitta på!

Kommentarer

Pin It on Pinterest