Välj en sida

I Harry Potters värld är choklad den enda kända medicinen mot den känsla av sorg och nedstämdhet som man känner efter en attack från de fruktade, glädjedödande Dementorerna. Och det sägs att man faktiskt, också i den verkliga världen, kan bli lyckligare av att äta choklad. Att det i själva verket finns ett ämne i kakaobönan som sätter igång kroppens glädjehormoner. Jag har ingen aning om ifall det stämmer, men min empiriska erfarenhet är att man i varje fall inte blir sorgsnare av chokladkakor. Det får därför bli temat för Månadens sötsak i september.

Reglerna är enkla. För att vara med bakar eller tillagar man något sött på temat CHOKLAD innan september är slut, bloggar om det och länkar hit. Därefter skriver man en kommentar i kommentarsfältet här nedan med länken till sin blogg (glöm inte att meddela om jag får använda era bilder också!). Om man vill får man givetvis gärna använda den snygga Månadens sötsak-loggan. Den hittar man här. Sedan samlar jag alla era bidrag i en bloggpost och länkar till era inlägg.

Mitt bidrag den här månaden blir supertrevliga tigermuffins, som är barnsligt enkla att göra. Här är receptet:

Muffins:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk siktat kakao

Garnering:

50 gram mörk choklad
1 msk rapsolja

Blanda rumsvarmt smör och socker till en jämn, slät smet. Tillsätt äggen. Rör ner mjölken och därefter vetemjölet blandat med bakpulver. Häll över hälften av smeten i en annan bunke och smaksätt den med kakao. Smaksätt den första bunkens smet med vaniljsocker. Häll upp en sked av varje smet i stadiga muffinsformar. Fyll dem ungefär till hälften. Använd sedan baksidan av en tesked för att blanda ihop smakerna lite slarvigt, så att ett tigermönster bildas. Grädda i 20 minuter i 175 graders värme.  Hacka chokladen och smält den i rapsoljan i en kastrull. Låt svalna något och ringla sedan som garnering över muffinsen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest