Välj en sida

Något av det bästa med sommar och semester är att man kan åka på utflykt precis när man vill. Och oavsett om man åker på roadtrip i ösregn eller har picknick i strålande solsken finns det alltid utrymme för medhavd matsäck. Temat för augusti månads sötsaksutmaning blir därför godsaker som passar för UTFLYKT!

Reglerna är desamma som alltid: Ni som vill vara med har en månad på er (till 31 augusti alltså) att skapa något sött på temat UTFLYKT, blogga om det och länka till det här inlägget. Därefter skriver ni en kommentar om att ni bloggat (Glöm inte att meddela om jag får publicera era bilder också!) och när augusti är slut samlar jag alla era bidrag i en bloggpost och länkar till era bloggar. För den som vill ha den fina Månadens sötsak-loggan i sitt inlägg eller bloggroll går det bra att hämta den här.

Mitt bidrag, som också är min största last just nu, är iskaffe. Perfekt att hälla i termosen tillsammans med is och ta med sig ut i stora vida världen. Så här gör jag min variant:

1 msk instant coffee
1 msk hett vatten
1-2 tsk hemmagjort vaniljsocker
Massor av is
Ett stort glas mjölk

Rör ut det frystorkade kaffet i vattnet tillsammans med sockret i ett stort glas (man kan givetvis använda vanligt strösocker också). Häll på is. Mät upp lagom mycket mjölk i en tom plastflaska och skaka det tills den skummas. Häll upp i glaset och rör om.

Kommentarer

Pin It on Pinterest