Välj en sida

Det här är en av de absolut godaste glassmakerna i hela världen. Min forna collegerumskompis Liz kallar den för Peppermint Bon Bon, för det gör man i Minnesota där hon kommer ifrån. I övriga USA kallas den Mint Chocolate Chip, vilket i mitt tycke är betydligt tråkigare. Originalet brukade vi köpa i en liten glassbutik alldeles intill skolan, men eftersom det är väldigt långt till Chicago idag får det bli en hemmagjord variant istället.

4 äggulor

1 dl strösocker

2 dl mjölk

2 dl grädde

Pepparmintsolja efter smak

Några droppar grön karamellfärg

100 g mörk choklad

Vispa äggulorna tillsammans med sockret tills de blir ljusa och fluffiga. Blanda ner mjölk och grädde (ovispad). Smaksätt smeten med pepparmintsolja (jag tycker om att använda ganska mycket för att få en stark mintsmak). Färga smeten pastellgrön med karamellfärg. Krossa chokladen mycket fint och rör ner. Häll glassmeten i en fryssäker burk och frys i några timmar. Ta ut burken efter någon timme och rör om så att inte chokladen hamnar i botten och fortsätt sedan att frysa tills glassen stelnat helt.

Translation: This is for you, Lizzie!

Kommentarer

Pin It on Pinterest