Välj en sida

När vi var små brukade jag och min barndomskompis Lisa cykla raka vägen hem från skolan och koka chokladkola som vi åt direkt från smörpappret. På sommaren rullade vi stora chokladbollar med kokos runt och tog med oss på utflykt i skogen. Och kalla lördagsmorgnar bakade vi grahamsfrallor, som vi sålde till överpris i det yrvakna grannskapet och byggde en egen godisaffär i ett av förrådshusen.

Månadens sötsak i juni blir barndomsminnen och mitt bidrag är en variant av klassiska chokladbollar, rullade i färgglatt strössel.

Reglerna för utmaningen är enkla: Tillverka och blogga om en sötsak – en kaka, bulle, sylt, efterrätt, glass, eller precis vad som helst som väcker era barndomsminnen. Länka sedan hit och skriv en kommentar. Skriv gärna en liten berättelse om det minne som sötsaken ni valt väcker. När juni är slut publicerar jag alla bidrag med länkar här på bloggen och väljer någon eller några av era berättelser som också får vara med. Och glöm inte att meddela om jag får lov att använda era bilder!

Vill ni ha den fina Månadens sötsak-loggan på er blogg hittar ni den här.

Åh, vad spännande det ska bli! Nu hoppas jag att ni minns riktigt goda saker!

Chokladbollar-600x803.jpg

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe

garnering:
strössel

Rör i hop allt till en deg och rulla till bollar. Häll strössel på ett fat och rulla bollarna i det. Lägg eventuellt chokladbollarna i fina pappersformar.

Kommentarer

Pin It on Pinterest