Välj en sida

Det har verkligen varit en alldeles ljuvlig helg här i Stockholm. Solen har stått så högt att man kunnat promenera ner förbi stallarna i kortärmad klänning och jacka på arm. Vi har hunnit varit på upptäcktsfärd ända till Hjorthagen och tillbaks igen och njutit av sockrade munkar på bänk i gräs. Och så har vi sett halvdålig polisfilm till nybakade pitabröd.

Pitabröd är verkligen en så sjukt praktiskt grej. Supersmidiga att frysa in och ta fram när som helst och fylla med någon god röra, sallad eller ostblandning. Så här gör man dem.

Pitabröd

Pitabröd. Superenkla att baka själv och fylla med allt möjligt gott!

PITABRÖD

  • 25 gram jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl vetemjöl

Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt salt och olja. Arbeta ner vetemjölet (om du använder en bakmaskin kan du behöva en aning mer mjöl än om du arbetar för hand). Jäs under duk i en timme och arbeta sedan ut på mjölat bakbord.

Baka ut till små bullar (degen räcker till ca sju stycken) och kavla dem till platta, runda bröd. Klappa försiktigt in lite mjöl på varje sida av bröden och jäs i en halvtimme under duk. Grädda på plåt med bakplåtspapper i 250 grader i tre minuter. Vänd bröden med en stekspade och grädda ytterligare några minuter på andra sidan. Låt svalna och skär sedan en skåra i varje bröd. Fyll med ost, grönsaker eller något annat gott.

Pitabröd

Fyll pitabröden med en härlig fetaostsallad, ost och skinka, kyckling eller precis vad som helst!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Pitabröd

Underbara hembakade pitabröd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest