Välj en sida

I går förmiddag for vi hem till Mikael och Amanda i Birkastan för att äta brunch. Det blev ett välkommet avbrott i allt skrivande och gav mig både nya krafter och en mättnadskänsla som håller i sig fortfarande. Mitt bidrag till det dignande bordet var pecanpaj och nybakt bröd. Dessa frallor är så enkla att baka att man kan ta sovmorgon och ändå hinna få dem färdiga före senfrukost.

LJUSA FRALLOR

  • 25 gram jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl special
  • Uppvispat ägg och blå vallmofrön till garnering

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och olja. Arbeta ner mjölet, lite i taget, tills degen släpper bunken. Jäs i 30 minuter under duk. Baka ut till åtta frallor. Jäs på plåt under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i 250 grader i 10 minuter.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest