Välj en sida

Det är officiellt maj månad och redan dags för vår femte bakutmaning. Det är verkligen fantastiskt roligt att så många av er är med och bidrar och det är alltid lika spännande att se vad ni kommer på för goda saker!

Den här gången har jag valt ett tema som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Jag älskar verkligen amerikanska sötsaker. De är liksom alltid lite mer på något vis. Lite sötare, lite större, lite färgstarkare. Och vad kan vara bättre än det? Så. Temat för Månadens sötsak blir alltså AMERIKANSKT.

Mitt bidrag blir en favoriträtt som går att variera i oändlighet – amerikanska pannkakor. De är lite mindre än “vanliga”, men desto tjockare och serveras alltid med maple syrup och pudrat socker. Här har jag gjort en fantastiskt trevlig variant med banan och choklad, som passade utmärkt att servera med hemlagad vaniljglass.

Nu ska det bli oerhört kul att se vad ni hittar på. Happy baking allihop!

2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
3 msk socker
2,5 dl mjölk
1 ägg
ca 2 msk smält smör

Till garnering: Banan, chokladbitar, lönnsirap och florsocker.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker och rör sedan i de övriga ingredienserna. Grädda i en liten stekpanna så att pannkakorna blir riktigt tjocka och garnera med skivad banan, chokladbitar, massor av lönnsirap och pudrat florsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest