Stekpannebröd | Söta saker
Välj en sida

Det har verkligen varit helt fantastiskt skönt med långhelg uppe i Dalarna. Vi har pulsat runt i stela pjäxor och åkt nedför branta backar. Trillat och vinglat oss upp igen. Och så har vi suttit i snödrivor och druckit varm choklad och ätit ostmackor, tänt brasa i stugan och läst romantiska ungdomsromaner och internetanalyser till tystnaden utanför fönstret. Hjälp vad mycket jag behövde det!

Nu är jag tillbaka i stora staden igen, med träningsvärk i precis varenda muskel i hela kroppen och väldigt mycket att göra helt plötsligt. Massor av saker ska bakas och dukas upp och fotograferas. Texter ska skrivas och bilder ska gås igenom. Och sedan ska alltsammans bli fint nog för att alla som ska tycka till ska gilla det. Inte helt lätt alla gånger. Samtidigt är det här något av det roligaste jag vet och det gäller att komma ihåg det mitt i all prestationsångest.

I dag bjuder jag på stekpannebröd. För att det påminner mig om skogsutflykter och rosiga kinder. Jag tror dessutom att det faktiskt var det första jag lärde mig att baka. Fantastiskt gott att grädda över öppen eld och äta med smör, socker och kanel. Eller så gör man stekpannebröden hemma en kväll när man inte orkar vänta på att bröddegen ska jäsa klart och äter dem med ost och tomat eller marmelad.

Så här gör du stekpannebröd:

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 gram smör
  • 1 dl naturell yoghurt

Blanda allt och platta ut till fyra bröd. Stek i stekpanna, ett par minuter på varje sida.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest