Välj en sida

Snön har nästan helt smält undan här i Stockholm och i morse sken solen så starkt att vi begav oss ut på årets första picknickpromenad med varm choklad i stortermos. Det är helt fantastiskt vad glad man blir av sådant! Jag längtar något alldeles vansinnigt efter vår just nu. Efter vitsippor och bruna lågskor och tunnare strumpbyxor om knäna. Så vad sägs om att nästa Månadens sötsak får bli något som skyndar på de sakerna litegrann?

Utmaningen i april blir helt enkelt att koka ihop något sött på temat VÅR!

Reglerna är lika enkla som alltid. Man har en månad på sig att tillverka en sötsak som ger vårkänslor, blogga om den, länka till det här inlägget och skriva en kommentar. Skriv gärna också om jag får använda bilder på ert bakverk! Den sista april sammanställer jag alla era bidrag och länkar till dem. Läs mer om Månadens sötsak här.

Mitt bidrag för april är de här söta vita chokladbrowniesarna med härliga hallon i mitten som jag bakade som påskgodis till reportaget i Dagen för ett tag sedan. Glad vår på er allihop!

Josefin har tagit den fina bilden. Här är receptet:

100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Hallon till garnering

Vispa ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i små kakformar (det fungerar bra med engångsformar i aluminium). Baka dem i 15-20 minuter i 200 grader. Garnera med några hallon i mitten av varje brownie när de svalnat något.

Kommentarer

Pin It on Pinterest