Välj en sida

Jag gjorde de sötaste små ostbröden i går. Ni vet sådana där bröd som man inte behöver ha någonting till utan som man bara kan äta som de är. Och hjälp så goda de blev! Jag bakade dem med ost och lite lök, men här kan man verkligen gå loss och hitta på precis vad som helst som man gillar eller råkar ha i kylen. Och har man ingen muffinsplåt kan man baka dem som frallor eller i portionsformar.

2 dl vatten
30 gram jäst
1 msk olivolja
1 tsk salt

1 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl
Osttärningar och hackad lök efter tycke och smak

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner salt och olja. Rör därefter ner mjölet och arbeta tills degen släpper bunken. Jäs under plastfolie i en halvtimme. Baka ut till små frallor och tryck ned i smorda formar eller muffinsplåt. Tryck ner osttärningar och lite hackad lök i mitten av varje fralla. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter och pensla sedan med lite ägg. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest