Välj en sida

Det här brytbrödet är inte bara lite extra fint att se på, det är dessutom fantastiskt gott. Allra bäst är det förstås färskt och rykande varmt, med smör på, men det håller sig saftigt och gott länge tack vara keson. Verkligen värt att baka – och eftersom brytbrödet är fritt från surdeg och har ganska få ingredienser går det dessutom riktigt fort att göra.

 

BRYTBRÖD

  • 2 dl vatten
  • 25 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl keso
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 dl grovhackade cashewnötter
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Sesamfrön till garnering

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner salt och keso. Arbeta in mjölet och knåda degen ordentligt och länge. Knåda sist i nötterna. Jäs en halvtimme under duk. Smörj en rund form med avtagbara kanter och mjöla den ordentligt. Forma degen till små bullar (cirka 8-9 st) och lägg ut dem med lite mellanrum i formen. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med ägg och strö över rikligt med sesamfrön. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest