Välj en sida

Åh! Kan ni gissa vad? Kanske, kanske, kanske ska jag få göra en bok. En riktig bok, som riktiga kok- och kakboksförfattare gör, med egna recept och en massa fina bilder.

För några veckor sedan fick jag ett mejl från ett bokförlag som hade sett min blogg och undrade om jag skulle kunna tänka mig att göra en bok. Kan ni tänka er? Hur fantastiskt roligt skulle inte det vara?

I onsdags träffade jag två av tjejerna från förlaget för första gången. Vi fikade och sprang runt på stora bokhandeln och tittade på alla fina kokböcker som redan finns och sa “den här är fin” och “den här är för blank” och “den här har vackrast bilder”. Och sedan pratade vi om hur min kokbok skulle kunna se ut. Vilken typ av recept den skulle ha och hur de skulle presenteras och fotograferas.

Det känns helt otroligt spännande och läskigt på samma gång och jag har redan börjat fundera på indelningar och teman och en massa annat. Tanken är nu att jag ska skriva ett synopsis över vad för slags bok jag vill göra.  Det är bara första steget och ingenting är bestämt än, men jag känner att jag måste få berätta om allt det roliga för er. Eftersom det är er jag pratar mest med om kakor och marmelader. Och eftersom jag kommer att behöva er hjälp om det ska kunna bli den finaste och bästa kakboken någonsin – vilket jag verkligen vill.

Vilken typ av bok skulle ni tycka om? Har ni prövat några av mina recept som ni verkligen gillade? Var något alldeles för svårt att göra? Vilka sötsaker borde vara med som jag ännu inte bakat? Vilken sorts bilder gillar ni? Vilka olika kategorier borde man dela in boken i? Ja, ni hör ju hur många frågor som kommer upp så fort man börjar fundera och jag kommer verkligen behöva alla era tips och förslag och åsikter. Vad säger ni? Är ni med mig på resan?

(Boken på bilden är den här, som Jakob hjälpte mig att göra i julklapp till mormor. Flera av er har frågat om ni kan köpa den, men tyvärr måste det vänta tills jag vet hur det blir med den här boken).

Kommentarer

Pin It on Pinterest