Välj en sida

Söta sakerDet var så fantastiskt roligt att så många av er var med på Månadens sötsak i januari! Och kan ni tänka er att det redan är dags för nästa sötsaksutmaning. Jag vet att det egentligen bara är den 14 februari som är Alla hjärtans dag, men är det inte lite snålt att begränsa sådana saker till bara en dag? Jag tycker det och tänker att det enda rimliga vore att göra hela kalla, mörka februari till Alla hjärtans månad. Därför blir temat för den här Månadens sötsak helt enkelt kärleken. I alla former och varianter. Stor eller smygande. Gammal eller ny. Hemlig, olycklig eller fullkomligt gränslös.

Precis som förra gången går det till så här: Ni vispar ihop något gott på temat Kärlek (vad som helst som ni associerar till!), bloggar om det och länkar hit. Skriv också en kommentar i det här inlägget så att jag ser att ni har bloggat och inte missar någon. När månaden är slut presenterar jag alla era bidrag och länkar till era bloggar. Det vore kul att kunna visa lite bilder på era bakverk också, så ni som kan tänka er att låna ut era bilder kan väl skriva det i kommentaren också. Om man vill lägga till Månadens sötsak-loggan på sin blogg kopierar man någon av koderna som finns här.

Ja, men då kör vi väl. Kärlek för allt vad tygen håller fram till den sista februari!

Mitt bidrag blir små rosa smultronmaränger – formade som hjärtan och uppätna alldeles för fort.

3 äggvitor
2 dl socker
Några droppar ättika
1 liten nypa salt
Ett par droppar röd karamellfärg
Ett kryddmått smultronessens

Skilj ut äggvitorna i en ren och torr bunke (spara äggulorna – av dem kan man till exempel göra vaniljkräm). Droppa i lite ättika (ett kryddmått på sin höjd) och en nypa salt och vispa hårt tills äggen är kritvita och man kan vända bunken upp och ned utan att smeten rör sig. Det går att vispa maräng utan ättika och salt, men jag tycker att de blir lättare att få fina så här. Vispa i sockret, lite i taget. Blanda försiktigt i lite röd karamellfärg och smaksätt med smultronessens. Provsmaka dig fram till rätt mängd – börja med ett kryddmått. Spritsa ut med varfri tyll på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda på 100 grader i en timme (beroende på storlek kan de behöva mer tid i ugnen, marängerna ska släppa från bakplåtspappret när de är klara).

Kommentarer

Pin It on Pinterest