Välj en sida

Då är det äntligen dags! Jag har tänkt och tänkt och till slut kommit fram till att vårt första baktema – som jag efter moget övervägande valt att kalla Månadens sötsak – blir polkagris. Som ni säkert märkt vid det här laget är polkagris en av mina absoluta favoritsmaker och jag tycker att det ska bli fantastiskt kul att se vad ni kommer på för gott på temat.

Så här kommer utmaningen att gå till: Ni bakar, kokar, lagar, friterar eller vad som helst på temat polkagris (det måste inte ens vara något som innehåller polkagris – utan kan lika gärna vara något som ser ut som en polkagris eller på något annat sätt knyter an till temat). Sedan bloggar ni om er skapelse och länkar hit. Den sista januari sammanfattar jag alla sötsaker och länkar till era bloggposter. Jag ser vanligtvis när ni länkar hit, men skriv en kommentar när ni bloggat för säkerhets skull så att jag inte råkar missa någon.

Som ni ser har vi också fått världens finaste logga – gjord av Anders Pålsson. Om man klickar på den kommer man till en sida som förklarar vad Månadens sötsak är och där tänker jag också samla alla teman efterhand så att vi inte glömmer bort vad vi bakat. Kul va? Om ni vill ha loggan med i er bloggpost eller på era bloggar gör ni så här.

Och, just det. Mitt bidrag den här månaden är den här polkagrisglassen, som min käre vän Nicklas har varit här och fotat, tillfället till ära (förutom den sista bilden som jag tog själv i går kväll innan jag åt upp alltsammans).

Nu väntar jag med spänning på att se vad ni hittar på för sötsaker! Lycka till!

  • 2 ägg
  • 1 rågad dl socker
  • 2 1/2 dl standardmjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 påse polkagrisar (cirka två deciliter)
  • 10 droppar pepparmintsolja

Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädden (den ska inte vara vispad) och pepparmintsoljan. Krossa polkagrisarna ganska fint (jag lade dem i en plastpåse och tog fram hammaren) och rör i. Frys i grunda burkar eller uppklippta mjölkpaket. Rör då och då så att inte polkagrisarna hamnar på botten. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar lite.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest