Välj en sida
Varm cider

Varm cider.

Det är fortfarande så kallt att strupen knyter sig när man andas in därute. Tvåsiffrigt minus och alla Stockholms trottoarer är kuperade av hårdkramad snö. Jag älskar det. Vinter när den är som vackrast och påminner som mest om vad som är viktigt i livet. Och så får man dricka varm cider, med smak av söta kryddor och apelsin.

 

VARM CIDER
  • 2 stora koppar äppelcider
  • skalet av en apelsin eller blodapelsin
  • 2 kanelstänger
  • ca 10 torkade nejlikor
  1. Tvätta apelsinen och avlägsna skalet med en potatisskalare. Lägg tillsammans med cidern, kanelstängerna och nejlikorna i en kastrull och värm. Blandningen ska inte koka utan bara sjuda försiktigt en liten stund. Häll cidern i två stora glas eller koppar. Låt gärna apelsinskalet och kanelstängerna följa med som dekoration.

 

TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest