Välj en sida

saffransglass

Saffransglass är en av mina absoluta favoriter. Och saffransglass med varm hemmagjord hallonsås är både fantastiskt vackert och sjukt gott.

 

SAFFRANSGLASS
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 1/2 dl standardmjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt saffran
  1. Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädde och saffran. Häll upp i form eller burk och frys i några timmar. Ett tips är att använda ett urdiskat mjölkpaket för att lättare få loss glassen när den frusit. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar och skär i skivor. Servera gärna med hemmagjord hallonsås.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest