Välj en sida

Det är november, hörrni! Och eftersom det kan kännas lite mörkt och kallt och trist tänker jag att den här omgången av Månadens sötsak får bli något som gör oss lite piggare och gladare. Temat för november är därför FÄRGGLATT.

Som vanligt går det till så här att vara med: Ni bakar, saftar, syltar och friterar för allt vad tygen håller på temat färgglatt, bloggar om er sötsak och länkar hit i er bloggpost. Sedan skriver ni en kommentar här nedanför i stil med “Här är mitt färgglada bidrag till Månadens sötsak…osv” och skickar med en länk till bidraget. Glöm inte att meddela om jag får använda era bilder vid sammanställningen också! När november är till ända sammanställer jag alla era sötsaker i en enda stor färgsprakande bloggpost och länkar tillbaka till er. Lätt som en plätt!

Vill ni ha den piffiga Månadens sötsak-loggan på er blogg så finns den att hämta här. Och för dem av er som vill vara med i Söta sakers länklista finns mer info här.

Mitt bidrag för november blir superenkla chokladsnitt som jag hottat upp med orangelila strössel. Så här gör man dem:

100 g margarin eller smör
1 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Till pensling och garnering:
lätt uppvispat ägg
strössel

Blanda alla ingredienserna till en smidig deg och forma den till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över strössel. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 min. Skär dem varma i två centimeter breda, sneda bitar.

Kommentarer

Pin It on Pinterest