Välj en sida

Något av det roligaste med att baka och laga mat är att prova nya smakkombinationer och göra något som man redan tycker om ännu godare. Att foga samman två olika smaker som var för sig är väldigt trevliga, men som tillsammans blir något alldeles utöver det vanliga. Månadens sötsak den här månaden blir därför TVÅ SMAKER och förhoppningen är att vi ska hitta massvis av nya smakkombinationer att inspireras av.

Allt man behöver göra är att välja ut sin favoritkombination av smaker (det får givetvis vara fler en två om man vill det), baka, koka eller tillaga något sött, blogga om det och sedan länka till det här inlägget med en kommentar. Och glöm inte att skriva om jag kan använda era bilder! Sedan gör jag som jag brukar – publicerar alla era sötsaker med länkar till era bloggar. Skoj va?

Mer information om Månadens sötsak och hur man får tag på den superfina loggan finns här.

Mitt bidrag blir världens enklaste godis, som kombinerar salta jordnötter och riktigt riktigt mörk choklad. Vill man ha lite extra textur på godisbitarna kan man lägga till lite kokos vid tillagningen.

Jordnötsbräck

100 g mörk choklad (minst 70 procent)

1 msk rapsolja

1½ dl salta jordnötter

ev.½ dl kokosflingor

Hacka chokladen fint. Värm rapsoljan försiktigt i en kastrull, ta kastrullen från värmen och smält sedan ner chokladhacket i den varma oljan under omrörning. Rör ner jordnötter och eventuellt kokos. Häll upp på tallrik klädd med bakplåtspapper och ställ i kylskåpet i ungefär en timme. Ta loss bräcket från pappret och bryt i lagom stora bitar. Förvara i burk med lock, gärna i kylen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest