Välj en sida
kanderade pecannötter

Kanderade pecannötter. Foto: Nicklas Thegerström.

Något av det bästa jag vet är doften av brända mandlar – den där varma, söta doften som
kan få en att stanna upp tvärt mitt på gågatan i vinterkylan och glömma allt annat. Det är en doft man blir lycklig av. En doft av marknad och jul och Charles Dickenskt trånga gränder med knastrande snö och carol singers. Dessa kanderade pecannötter är en aningen mer amerikansk variant av de klassiska mandlarna. Lite större, lite sötare. Och, om möjligt, lite godare.

 

kanderade pecannötter
Skriv ut
KANDERADE PECANNÖTTER
Ingredienser
  • 1 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl vatten
  • 100 g pecannötter
Instruktioner
  1. Häll farinsocker, strösocker, smör och vatten i en stekpanna. Koka upp blandningen och låt
  2. den sedan puttra under omrörning tills den antar en konsistens som liknar kola. Häll i nötterna och rör kraftigt medan smeten sockrar sig kring dem. Häll upp dem på bakplåtspapper, peta isär dem försiktigt och låt dem svalna. Förvara dem i burk med lock.
TESTA OCKSÅ: TEATERKONFEKT

Pin It on Pinterest