Välj en sida

Som den storkonsument av kaffe jag är gillar jag att variera mitt sätt att inta detta livets svarta guld. På morgonen vill jag ha det starkt, med fet mjölk eller grädde. På kvällen gillar jag det med väldigt mycket varm mjölk och lite socker ovanpå. Är det sommar vill jag helst ha det kallt. Med sockerlag eller rörsocker och skakad mjölk. Så här gör jag min godaste kaffedrink – en klassisk islatte – för årets varmaste dagar.

Islatte recept

Islatte – iskaffe med mycket mjölk.

 

ISLATTE
Ingredienser
  • 1 msk snabbkaffe
  • 1 tsk rörsocker
  • 3 msk hett vatten
  • 2–3 dl iskall mjölk
  • isbitar
Instruktioner
  1. Blanda snabbkaffepulver och rörsocker i ett stort glas och häll över lite hett vatten. Rör om ordentligt. Skaka mjölken i en petflaska eller direkt i mjölkpaketet och häll över. Toppa med isbitar och rör om.

 

TESTA OCKSÅ: GODASTE ISTEET

Iste

Pin It on Pinterest