Välj en sida
marshmallows recept

Hemmagjorda marshmallows. Rosa, förstås!

Det är faktiskt inte alls så värst svårt att göra egna marshmallows som man kan tro. Har man en karamelltermometer och lite organisationsförmåga går det tvärtom väldigt lätt. Ett hett tips är att mäta upp och förbereda alla ingredienser innan man börjar så blir det betydligt lättare att få dem fina. Och så tycker jag såklart att man ska göra dem rosa, som jag gjort här, eftersom, ja, rosa är fint.

Receptet kommer från min bok Godis, som man kan titta närmre på här.

Vill man kan man lyxa till sina marshmallows lite extra genom att doppa dem i smält choklad när de är klara och sedan rulla dem i kokos eller något fint strössel.

 

MARSHMALLOWS

Receptet ger cirka 40 bitar

  • 3 msk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 1⁄2 tsk salt
  • ev. karamellfärg

TILLBEHÖR

  • solrosolja
  • 1⁄2 dl florsocker
  • 1⁄2 dl majsmjöl

Blanda gelatinpulver och en deciliter vatten i en stor bunke och ställ den åt sidan. Mät upp socker, sirap, två matskedar vatten och salt i en kastrull och stick ner en karamelltermometer i den (se till att termometern inte nuddar kastrullens botten). Koka blandningen utan att röra om i den tills temperaturen når 130 grader. Häll den heta sockerlagen i bunken med gelatinet och vispa försiktigt tills ingredienserna blandats.

Vispa därefter på hög hastighet med elvisp tills blandningen fått en vit färg och en seg, tuggummiliknande konsistens. Smeten är klar när vispen får svårt att röra sig i massan. Blanda eventuellt ner några droppar karamellfärg på slutet och häll därefter ut massan i en form (ca 20 x 20 cm) som klätts med bakplåtspapper och penslats med lite solrosolja.

Låt marshmallowkakan stelna i rumstemperatur i några timmar. Klipp den sedan i mindre bitar med hjälp av en sax som penslats med lite solrosolja. Pudra bitarna ordentligt med en blandning av florsocker och majsmjöl.

TESTA OCKSÅ: TEATERKONFEKT

Teaterkonfekt

Pin It on Pinterest