Välj en sida
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj. En klassiker som räddar festen.

En av de bästa pajerna som finns är Västerbottenpaj. Helt underbar till allt från midsommarlunch till kräftskiva eller julmiddag och fullkomligt oumbärlig på alla typer av bufféer och vickningar. Västerbottenost är ju trots allt en av de godaste ostarna som finns.

Så här gör jag en väldigt enkel och klassisk variant av Sveriges mest älskade ostpaj.

VÄSTERBOTTENPAJ

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 5 dl riven västerbottenost
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • färsk dill

Blanda mjöl, smör och vatten till pajdeg och tryck ut i en större pajform eller i fyra små pajformar. Fyll skalen med färdigriven ost. Vispa samman ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Häll över pajerna och grädda i 175°C i 15-20 minuter. Garnera med färsk dill.

FÖLJ SÖTA SAKER PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Pin It on Pinterest