Välj en sida
Dammsugare punschrullar

Dammsugare.

Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka. Gillar man inte punsch går det utmärkt att smaksätta rullarna med något man tycker bättre om – rom, vanilj eller varför inte apelsinskal!

Det här receptet kommer från min bok Småkakor, som finns att köpa här.

 

DAMMSUGARE eller PUNCHRULLAR

FYLLNING

  • 3 dl smulad mjuk kaka
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk punsch

GARNERING

  • 300 g marsipan
  • grön karamellfärg
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk solrosolja

Blanda samman alla ingredienser till fyllningen – gärna i en köksmaskin – till en jämn smet. Klicka ner fyllningen i en spritspåse med rund tyll. Färga marsipanen till garneringen i önskad grön nyans och kavla ut den i längder (ca 10 cm breda). Spritsa en tjock sträng fyllning i mitten av varje marsipanlängd. Rulla ihop och skär i 5 centimeter breda bitar. Hacka chokladen och smält den tillsammans med solrosoljan i en kastrull på låg värme. Låt svalna något och doppa sedan båda ändarna av punschrullarna i chokladen. Låt droppa av på galler.

Pin It on Pinterest