Välj en sida

En kryddig konjaksglögg som jag gör med rörsocker, apelsin, torkade plommon och julkryddor. Det här är min absolut bästa alkoholglögg med massor av smak och lite mer punch än vanlig vinglögg. Receptet kommer från Julens söta saker och är en riktig favorit här hemma.

konjaksglögg

Kryddig konjaksglögg. Foto: Josefin Casteryd.

KRYDDIG KONJAKSGLÖGG

  • 1 flaska rött vin
  • 4 msk konjak
  • 1 1⁄2 dl rörströsocker
  • skal från en halv apelsin
  • 5 torkade katrinplommon
  • 1 kanelstång
  • 1 torkat pomeransskal
  • 10 kardemummakärnor

Blanda vin och konjak i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt de övriga ingredienserna och sjud försiktigt under omrörning tills sockret löst sig. Ta kastrullen från plattan och låt dra under lock i cirka en timme. Sila noggrant och häll på rena, torra flaskor. Värm före servering.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Pin It on Pinterest