Välj en sida
Blåbärspaj

Blåbärspaj.

Finns det någonting som gör en på bättre hösthumör än en riktigt god paj med härliga blåbär? Den här är superenkel och alldeles underbar! Jag serverar den allra helst med hemmagjord vaniljsås – eftersom allt blir ännu bättre med vaniljsås!

Blåbärspaj

 

Blåbärspaj
Skriv ut
BLÅBÄRSPAJ
Ingredienser
PAJSKAL
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 2 tsk strösocker
FYLLNING
  • 5 dl blåbär
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
  1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i fyra små pajformar. Blanda blåbär och socker i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll fyllningen i pajskalen. Grädda i 15-20 minuter på 175°C. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

 

SERVERA MED: HEMLAGAD VANILJSÅS

Vaniljsås

Blåbärspaj

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Pin It on Pinterest