Välj en sida
Blåbärspaj

Blåbärspaj.

Finns det någonting som gör en på bättre hösthumör än en riktigt god paj med härliga blåbär? Den här är superenkel och alldeles underbar! Jag serverar den allra helst med hemmagjord vaniljsås – eftersom allt blir ännu bättre med vaniljsås!

Blåbärspaj

BLÅBÄRSPAJ

PAJSKAL (eller gör glutenfritt pajskal)

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 2 tsk strösocker

FYLLNING

  • 5 dl blåbär
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i fyra små pajformar. Blanda blåbär och socker i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll fyllningen i pajskalen. Grädda i 15-20 minuter på 175°C. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Blåbärspaj

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Pin It on Pinterest