Välj en sida
Dubbla syltkakor, singoalla liknande kakor, fyllda mördegskakor

Dubbla syltkakor.

Den här varianten av dubbla syltkakor gör jag med en söt cream cheese-fyllning och riktigt god sylt. Lite som i singoallakexen, ni vet. Basen är en mördegskaka som jag använder till massor av olika typer av kakor. Den har gått i arv från min morfars mamma och det finns verkligen ingen anledning att ändra på den. Man får ganska mycket deg av det här receptet, men man kan med fördel spara hälften av den i kylen (eller frysen) eller varför inte baka några andra trevliga mördegskakor av en bit av den.

Så här gör man de här spröda och läckra fyllda kakorna.

 

DUBBLA SYLTKAKOR
Ingredienser
KAKOR
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • ½ ägg
FYLLNING
  • 1 dl naturell färskost
  • 1 dl florsocker
  • hallonsylt
Instruktioner
  1. Blanda mjöl och socker och rör ner smöret och det halva ägget. Knåda samman till en jämn deg. Linda in degen i plastfolie och förvara i kylskåpet i minst en timme. Kavla degen pepparkakstunt och ta ut runda kakor med ett kakmått. Gör ett mindre hål i mitten av hälften av kakorna. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i cirka åtta minuter. Låt kakorna svalna helt.
  2. Blanda färskost och florsocker till en bredbar kräm. Bred över de hela kakorna och klicka lite sylt över krämen. Lägg de ihåliga kakorna över.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

dubbla syltkakor

Dubbla syltkakor.

Pin It on Pinterest